Revisions
- ciencies socials
- 17 ene 2021
- 4 Min. de lectura
Hem llegit atentament els comentaris i les avaluacions que ens han fet els nostres companys i companyes i hem decidit millorar alguns aspectes. D’altra banda, hi ha hagut alguns comentaris amb els quals no estem d’acord i hem decidit no modificar-los. Això sí, hem de destacar que els nostres companys i companyes ens han avaluat correctament i fent-nos propostes de millora molt interessants.
El primer que hem fet ha estat repassar totes les faltes d’ortografia del blog i dels materials que hem aportat, ja que ens van comentar que n’hi havia algunes. Pel que fa al títol, les presentacions, els objectius i la introducció, els comentaris han estat positius, per tant ens hem limitat a corregir les faltes i a revisar el redactat.
També ens han comentat que el vídeo de l’storytelling conté massa informació i això pot suposar un problema perquè l’alumnat segueixi el vídeo, és així que hem repassat l’storytelling i hem intentat millorar-lo, i creiem que ara sí conté la informació necessària i requerida, per tal que els nens i nenes puguin entendre-ho molt millor.
ACTIVITAT D’IDEES PRÈVIES
Pel que fa a l’activitat d’idees prèvies ens han comentat que hi ha massa informació per a dues sessions i que manquen espais de participació de l’alumnat. No acabem d’estem d’acord amb aquestes observacions. Hem decidit estructurar l’activitat en dues sessions; la primera es du a terme de manera oral, debatent i reflexionant arran d’uns vídeos de curta durada, per tant la participació de l’alumnat és la part imprescindible de la sessió, ja que tenen el paper principal i poden parlar, reflexionar i compartir tot allò que vulguin. És cert que les preguntes que hem elaborat poden semblar massa, però són orientatives i estan dissenyades per a poder observar que coneix l’alumnat del tema i començar a introduir nous continguts. La segona sessió està dedicada a fer un joc i una reflexió final, per orientar i sumergir a l’alumnat en el tema de la unitat didàctica i estar a punt per realitzar les següents activitats. A tall de conclusió, considerem que l’activitat s’adequa al nivell a qui va dirigida, tanmateix la durada de l’activitat, tenint en compte que són sessions d’una hora i quart, i els clips de vídeo que proposem són molt curts.
ACTIVITAT D’HABILITATS GEOGRÀFIQUES
A l’activitat d’habilitats geogràfiques els comentaris han estat força positius, tot i que ens han assenyalat que la presentació visual de l’activitat està més orientada al mestre/a que a l’alumnat.
Nosaltres hem elaborat una presentació per a cadascuna de les tres activitats, dirigida principalment a l’alumnat. Tot i això, podem entendre aquest comentari, ja que a la portada de cada presentació trobem en un enllaç a la programació i al principi de cada sessió afegim un resum de què es farà en aquesta i quins continguts que es treballaran. Però la nostra intenció amb això és poder explicar a l’alumnat quins objectius i quines activitats ens proposem fer en aquella sessió, i per tant, que ho puguin saber, és a dir que l’alumnat tingui una guia d’allò que faran en cada moment, per tal que puguin anar seguint el fil de les sessions. D’altra banda totes les presentacions que hem elaborat es poden orientar de dues maneres; perquè el mestre/a les projecti a la pissarra i faci la classe a l'alumnat a partir d’aquesta. I també està pensada perquè l’alumnat pugui accedir-hi i trobar-s’hi amb les diferents activitats de manera autònoma, ja que trobarà tots els pasos a seguir explicats detalladament.
De totes maneres, el que hem fet ha estat revisar la presentació i modificar el vocabulari per fer-ho més entenedor per a l’alumnat. També hem modificat algunes de les preguntes orientades al debat després d’escolar una xerrada, ja que ens han comentat que eren massa tancades i no donaven pas a la reflexió. Tenien raó i per tant, hem afegit preguntes més obertes i d’opinió personal.
ACTIVITAT DE VALORS I CIUTADANIA
Pel que fa a l’activitat de valors i ciutadania, el principal comentari ha estat que hem utilitzat estratègies didàctiques poc innovadores o fins i tot tradicionals. Podem entendre aquest comentari, però no estem del tot d’acord. Nosaltres considerem que la lectura és un bon recurs per transmetre informació i coneixement si es planteja de manera adequada. Creiem que l’hem plantejat correctament, ja que l’hem complementat amb altres estratègies didàctiques més innovadores. Es tracta d’una breu lectura elaborada per nosaltres mateixes i presentada de manera atractiva, i no pas d’un llibre extens i monòton, que sí que seria un recurs d’un model d’ensenyament tradicional.
D’altra banda, ens han comentat que l’activitat proposada no permet connectar el tema d'aprenentatge amb els interessos de l'alumnat. Nosaltres no pensem que això sigui així, ja que proposem aspectes a reflexionar arran del tema de la sessió. A l’hora de treballar en grup i elaborar el mural, proposem 4 temes i faríem el possible perquè cada alumne treballes el tema que més li agradi o el motivi. També estaríem obertes a escoltar noves propostes per part de l’alumnat o nous temes que els agradés investigar. Amb això volem dir que gran part de les preguntes dissenyades per al debat, o el contingut que ha d’incloure el mural, entre d’altres, són propostes per orientar al metre/a i l’activitat, però en cap moment són recursos fixos, ja que un dels nostres objectius és que l’alumnat desenvolupi la creativitat, l’esperit crític i la imaginació i per tant, sempre escoltaríem les seves propostes o inquietuds.
Commentaires